VERKEERSLANDBOUWDAG 17 JUNI 2022 - NEDERWEERT

Vrijdag 17 juni 2022 heeft VanSchijndelAdvies i.s.m. de "Boeren van Nederweert" (BvN) tijdens de zomerbraderie wederom een succesvolle, gezellige en leerzame dag mogen verzorgen. Hoe iedereen het heeft beleefd is prima verwoord door Bas Poell van Nederweert24. Naast de "Boeren van Nederweert" (BvN) is er ook ondersteuning geweest van Veilig Verkeer Nederdeland (VVN), de Ondernemersvereniging Nederweert (OVN) en van de gemeente Nederweert. Samen hebben we landbouwverkeer en verkeersveiligheid zichtbaar en tastbaar bij elkaar gebracht. Allen dank hiervoor.


Bas Poell - Nederweert24

VERKEERSLANDBOUWDAGEN gemeente ASTEN 2021

Op zaterdag 18 september 2021 (Ommel) en zondag 19 september 2021 (Heusden) hebben (klein-)kinderen, ouders en grootouders volop kunnen genieten van leerzame momenten tijdens de verkeerslandbouwdagen. Dit keer ook weer met inzet van loonwerkersbedrijven Van Helmond en Mennen twee prachtige dagen ingevuld. Wij hebben iedereen iets kunnen bijbrengen. Op het verkeersplein -de stad- maakt iedereen kennis met verkeerslichten en verkeersborden. Daar rond omheen komen fietsers en voetgangers in het buitengebied, waar grote landbouwvoertuigen te bezichtigen zijn. Hier krijgt iedereen te horen en te zien welke gevaren er schuil kunnen gaan rondom zulke grote voertuigen. En ja hoor door een duim op te steken naar de chauffeur -die ook even terugzwaait- weet je ook zeker dat je meer dan oogcontact hebt gemaakt. Zo verbeter je samen verkeersveiligheid.

Wethouder J. Bankers gemeente Asten

Locatie Heusden

VERKEERSLANDBOUWDAG OMMEL 25 mei 2019
De gemeente Asten maakt verkeersveiligheid in 2019 zichtbaar door uitvoering te geven aan diverse projecten. De verkeerslandbouwdag is daar ook een voorbeeld van. In samenwerking met de loonwerkersbedrijven Van Helmond en Mennen is er op zaterdagmiddag 25 mei 2019 een leerzame en gezellige verkeerslandbouwdag geweest en interessant voor jong en oud. Alle bezoekers maakten ook kennis van het beperkte uitzicht wat een tractorchauffeur heeft of een bestuurder van een hakselaar. Iedereen schrikt dan toch van zo'n immense machine. Voorzichtigheid geboden voor iedereen die daar in de buurt komt.

Bezoek website SIRIS. Klik op bovenstaande foto

Klik op bovenstaande foto voor videoverslag 2019

VERKEERSLANDBOUWDAGEN

Verkeers(landbouw)dag samen met senioren te Grathem.

Op donderdag 18 juni 2015 stond Grathem in het teken van verkeersveiligheid en landbouwverkeer. De seniorenvereniging Grathem heeft samen met de gemeente Leudal het initiatief genomen voor een activiteit in het kader van ‘het verkeersjaar van de senior’. Het resultaat is deze verkeersdag waarin ouderen samen met jeugdigen actief zijn rond het thema verkeersveiligheid en landbouwverkeer. Ouderen zijn samen met kinderen van basisschool De Klink en van de peuterspeelzaal tijdens een themaweek in gesprek gegaan en hebben met tekeningen en knutselwerkjes uitgebeeld hoe zij aankijken tegen de gevaren van landbouwverkeer.

Op het Nassauplein stond een aantal grote landbouwvoertuigen om inzicht te geven in de dode- en blindehoek van zo’n grote machine. Daarnaast was op het Nassauplein in Grathem een verkeersplein opgezet met echt werkende verkeerslichten en een parcours van strobalen en appelkisten. Kinderen van basisschool De Klink en van de peuterspeelzaal hebben de hele dag gebruik gemaakt van het verkeersplein. Ook mochten ze in de cabines plaatsnemen van de grote landbouwvoertuigen zodat ze zelf konden ervaren hoe moeilijk het is om iemand te kunnen zien die rondom zo’n machine aan het spelen is. En denk erom als de motoren worden gestart hoor je ook niet meer heel goed wat er buiten allemaal gebeurt. Senioren konden kinderen aan de hand meenemen om hun ervaringen in het verkeer te delen. Ook voor scootmobielen en rollators was het verkeersplein toegankelijk.

Verkeerslandbouwdagen in Baexem, Heythuysen, Heibloem, Buggenum, Roggel en Neer.

Na het succes van de verkeerslandbouwdag in Grathem volgden er nog 6 dagen in Baexem, Heythuysen, Heibloem, Buggenum, Roggel en Neer. Ook hier weer een groot succes wat ook weer te danken was aan de voortreffelijke samenwerking van de landbouwcoöperatie WTC Leudal.